Дрескод – корпоративно парти!

Корпоративните партита са  събития, при които не само се забавляваме, а и ни се откриват много бизнес възможности. Затова е важно, какво първо впечатление ще оставим в останалите гости.

За целта ще ви запознаем с дрескода на този тип събития, така че винаги да изглеждате безупречно!  Двете най-важни условия, с които трябва да се съобразим преди да изберем какво да облечем са – Къде ще се проведе партито и в колко часа ще се състои?

Ако партито се провежда през деня до 19.00ч. се набляга на по-светло и неформално облекло отколкото ако се провежда след 19.00ч.

В такъв случай обстановката става формална като мъжете трябва задължително да включат сако, а дължината на роклята или полата на дамите трябва да бъде под коляното или до земята !

В зависимост от това къде ще се проведе корпоративното парти можете да избирате между Casual, Semi-formal или Black tie дрескод, освен ако предварително не е посочен.

Casual – характерен е за корпоративните партита провеждани до 19.00ч. Включва по-спортно елегантен стил като мъжете могат да заложат на дрехи с по-свободна кройка съчетани със спортно сако, като тук вратовръзка не е задължителна, а жените могат да облекат дънки и риза съчетани с високи обувки и чанта тип „клъч“. В този случай дамите могат да си позволят по-смел избор по отношение на бижутата, но в никакъв случай те не трябва да са дървени! Тук се  дава повече свобода в избора на цветове и затова при сакото или ризата може да се спрете на по ярки цветове, различни от черно или тъмносиньо.

Semi – formal е дрескод включващ обикновен класически костюм за мъжете, като тук папийонката или вратовръзката могат да бъдат в друг цвят (напр. червено) .

Ако събитието е след 19.00ч. може да се заложи и  на костюм  със почти незабележимо райе в тъмносин или черен цвят. Дамите могат да заложат на коктейлна рокля или пола, която да не бъде впита в тялото, с дължина до коляното и обувки с висок ток.

Black tie – В този случай обстановката е формална и включва костюм в черно с бяла риза и папийонка и черни обувки, а за дамите – официални изчистени рокли, високи обувки и чанта тип „клъч“ или „плик“. Тук дамите отново могат да заложат акцента върху бижутата.

Независимо с кой дрескод ще трябва да се съобразите, най-важното е да подберете дрехите си така, че да ви накарат да се чувствате уверени, успешни и със стил.

Едно е сигурно – Начинът, по който се обличаме за корпоративно парти е толкова важен, колкото и самите умения, които притежаваме.  

Автор: Евдокия Кукова

Write a comment